تامین انرژی ادوات اینترنت اشیا با مولد برق لایه نازک محقق شد

به گزارش وبلاگ ورزش و تندرستی، محققان با استفاده از دی سولفید مولیبدن، دستگاه لایه نازک انعطاف پذیری ساخته شده که می تواند حرکت سیالات نظیر حرکت آب درون لوله ها را به الکتریسیته تبدیل کرده و انرژی ادوات اینترنت اشیا را تامین کند.

تامین انرژی ادوات اینترنت اشیا با مولد برق لایه نازک محقق شد

به گزارش گروه فناوری وبلاگ ورزش و تندرستی، برای تامین انرژی ادوات در اینترنت اشیا، می توان از انرژی طبیعی موجود در پدیده های پیرامون استفاده کرد به طوری که نور، گرما یا لرزش های محیطی را به الکتریسیته تبدیل کرد. این فناوری به کاهش اثرات زیست محیطی کمک می کند و می توان از آن برای تولید انرژی موردنیاز برای ادوات مختلف در طولانی مدت استفاده کرد، به طوری که نیاز به باتری و شارژر نباشد.

محققان دانشگاه ناگویا و دانشگاه کیوشو روی انرژی ناشی از حرکت ناچیز سیالات متمرکز شده اند. آن ها دستگاهی ساختند که می تواند بیش از 5 ولت برق را مستقیم از حرکت یک قطره مایع ایجاد نماید.

این دستگاه که از یک فیلم نازک انعطاف پذیر ساخته شده، هنگامی که قطرات آب روی سطح بالای آن به حرکت درمی آیند، برق تولید می کند.

انتظار می رود که این فناوری بتواند برای دستگاه هایی که انرژی خود را تامین می کنند استفاده شود؛ برای مثال، از این فناوری می توان در حسگر های نظارت بر کیفیت فاضلاب های کارخانه ها استفاده کرد.

انرژی حاصل از جریان های ناچیز مایعات در محیط های مختلف نظیر لوله های کارخانه ها و دستگاه های میکروسیالی قابل استفاده است، اما تا به امروز به صورت موثری روی این فناوری کار نشده است. محققان نشان داده اند که یک ورق گرافنی می تواند از حرکت سیال برق تولید کند، با این وجود ولتاژ خروجی آن محدود به 0.1 ولت است که برای تامین انرژی ادوات الکترونیکی کافی نیست.

این گروه تحقیقاتی نشان دادند که می توان از دی سولفید مولیبدن به جای گرافن استفاده کرد و در نهایت ژنراتوری ساخت که امکان تولید بیش از 5 ولت برق از قطرات سیال را دارا است.

برای این کار لازم بود تا لایه دی سولفید مولیبدن روی سطح بزرگ پلاستیکی ایجاد شود که با روش های معمولی امکان پذیر نبود. با این وجود محققان روشی ارائه کردند که در آن دی سولفید مولیبدن روی سطح پلی استایرن قرار داده می شود.

این نانوژنراتور به قدری انعطاف پذیر است که می توان آن را روی سطوح منحنی نصب کرد. بنابراین، این نانوژنراتور را می توان در ادوات اینترنت اشیا به کار برد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "تامین انرژی ادوات اینترنت اشیا با مولد برق لایه نازک محقق شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تامین انرژی ادوات اینترنت اشیا با مولد برق لایه نازک محقق شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید