بایدها و نبایدهای تغذیه ای کنکوری ها

به گزارش وبلاگ ورزش و تندرستی، متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش تغذیه در کاهش استرس و افزایش تمرکز، درباره رژیم غذایی مناسب در روزهای باقی مانده به کنکور توضیحاتی ارائه داد.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای کنکوری ها

به گزارش وبلاگ ورزش و تندرستی از تسنیم، دکتر مژگان تن ساز، متخصص طب سنتی مهم ترین اقدام را در روزهای باقی مانده به کنکور، اصلاح سبک زندگی عنوان و اظهار کرد: اهمیت خواب کافی، تحرک و توجه به شرایط گوارشی در این روزها غیر قابل انکار است؛ به موقع خوابیدن موجب کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی و افزایش تمرکز می گردد. از طرفی داشتن خواب کافی در این روزها موجب می گردد، روز آزمون بانشاط تر باشید. همچنین اگر تحرک کافی ندارید، حتماً سعی کنید روزانه حداقل 10 تا 15 دقیقه فعالیت آرام، نرمش یا پیاده روی با سرعت کم داشته باشید چراکه تحرک، تمرکز و جریان خون مغزی را افزایش می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه، خطاب به افرادی که از یبوست رنج می برند و شرایط گوارشی چندان مناسبی ندارند، اضافه نمود: حتماً باید در این هفته اقدامی برای بهبود و کنترل این مشکل انجام دهید؛ یکی از راه های سریع و در دسترس، مصرف روزی 6 عدد انجیر تازه، دو عدد قبل از هر وعده غذایی است.

وی درباره افراد لاغر اندام با پوستی تیره و موهای خشک که با مشکل یبوست دست و پنجه نرم می نمایند، بیان نمود: این افراد می توانند یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر را بعد از شست وشو در آب جوش بریزند و بعد با کمی عسل شیرین و میل نمایند؛ مصرف این نوشیدنی صبح ها به صورت ناشتا یبوست را رفع می نماید.

تن ساز توضیح داد: داوطلبان سال جاری به علت شیوع بیماری کرونا باید 3 تا 4 ساعت در زمان آزمون با ماسک تنفس نمایند، بنابراین یکی از مهم ترین نکات انجام تمرینات تنفسی در این روزهاست. بهتر است این هفته حتماً تنفس های عمیق را تمرین کنید، حداقل روزی سه تا پنج بار و هر بار چهار تا پنج نفس عمیق بکشید و سعی کنید اکسیژن را تا انتهای ریه ها فرو ببرید. این تمرین یاری می نماید استرس کاهش و اکسیژن رسانی افزایش یابد.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای کنکوری ها

این متخصص طب سنتی بر لزوم پرهیز از مصرف غذاهای حجیم و آماده، همچون سوسیس، کالباس، پیتزا، الویه، سس مایونز و نوشابه تأکید و اعلام کرد: سعی کنید در این هفته از غذاهایی بهره ببرید که خون رسانی را بهبود بخشد و به تقویت قلب، مغز و ریه یاری کند.

وی ادامه داد: بهترین ماده غذایی در وعده صبحانه، زرده تخم مرغ عسلی است، بهتر است از سفیده آن استفاده نکنید. زرده تخم مرغ خون رسانی را افزایش می دهد. همچنین مصرف مربای سیب و به، علاوه بر تقویت قلب و مغز و کبد، به بهبود شرایط گوارش هم یاری می نماید.

وی اضافه نمود: افراد لاغر می توانند مربا را با خامه یا کره مصرف نمایند، اما اگر فردی اضافه وزن دارد بهتر است آن را گلاب شور کند.

عضو هیئت علمی با بیان اینکه مصرف حریر بادام در وعده صبحانه یا میان وعده، منجر به افزایش حافظه، تمرکز، خون رسانی و تقویت مغز خواهد شد، ادامه داد: حریر بادام از آرد برنج، پودر بادام و گلاب و آب تهیه می گردد و کسانی که مشکل گوارشی ندارند می توانند شیر هم به آن اضافه نمایند.

وی خطاب به داوطلبان کنکوری ادامه داد: شیر بادام هم به عنوان میان وعده عصرانه بسیار مقوی است. پوست قهوه ای 10 تا 20 دانه بادام را جدا کنید در یک لیوان آب با کمی عسل، گلاب و زعفران مخلوط و میل کنید. این نوشیدنی نشاط شما را افزایش می دهد و یاری می نماید دیرتر خسته شوید.

به گفته وی، فالوده سیب هم میان وعده مناسبی است که از مخلوط 2 عدد سیب رنده شده با کمی زعفران، عسل، عرق بیدمشک و کمی گلاب تهیه می گردد.

تن ساز در مورد وعده های اصلی ناهار و شام توضیح داد: در این وعده ها از غذاهای دیرهضم استفاده نکنید، چراکه خوابتان دچار اختلال می گردد. اگر برنج می خورید هم بهتر است در این روزها حجم آن را کم و سعی کنید به صورت آبکش و با اضافه نمودنی مثل شوید، زیره و زعفران همراه باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه، ادامه داد: کمی گوشت، مرغ یا بلدرچین آب پز یا کبابی نیز برای وعده های اصلی گزینه های مناسبی هستند چراکه هضم راحت تری دارند و مصرف آن ها موجب می گردد هوشیاری بهتری داشته باشید.

تن ساز بر اهمیت مصرف نکردن ترشی در این روزهای باقی مانده به کنکور تأکید و اظهار کرد: مصرف ترشی ضعف سیستم عصبی را به همراه دارد و ممکن است منجر به فراموشی بعضی مطالب گردد.

متخصص طب سنتی بیان نمود: بهتر است سالاد و دسرهای شیرین همراه با غذا مصرف نگردد. همچنین اگر تمایل به مصرف شیرینی احساس شد، بهتر است شیرینی های طبیعی در حد تعادل استفاده گردد.

به گفته تن ساز، زیتون و سبزی خوردن بهترین انتخاب برای مصرف در کنار وعده اصلی محسوب می شوند.

متخصص طب سنتی به داوطلبان کنکوری تأکید کرد از درهم خوری پرهیز نمایند.

تن ساز یکی از بهترین اقدامات برای کاهش استرس را بوییدن سیب، به، گلاب، گل مریم، گل یاس، بهار نارنج و بیدمشک دانست و اضافه نمود: سعی کنید یک عدد سیب کنار تختتان قرار دهید، مخلوط آب و گلاب تهیه و به صورتتان اسپری کنید و روی بالشت تان کمی گلاب یا روغن گل سرخ بریزید.

وی اظهار کرد: مصرف دمنوش به و سیب با کمی زعفران و دمنوش بادرنجبویه نیز در این روزها توصیه می گردد. البته افرادی که مزاج گرم و اندام لاغری دارند بهتر است در مصرف زعفران افراط ننمایند، چراکه ممکن است منجر به تپش قلب گردد.

وی در سرانجام با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی با طبع گرم همچون زنجبیل ممکن است باعث بی قراری و اضطراب گردد، بیان نمود: نوشیدنی ترکیبی از یک قاشق مرباخوری تخم بالنگ، نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب با کمی شکر بهترین گزینه برای همراه بردن سر جلسه کنکور است، چراکه علاوه بر تأمین آب مورد احتیاج بدن، منجر به کاهش اضطراب می گردد.

منبع: جام جم آنلاین

به "بایدها و نبایدهای تغذیه ای کنکوری ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه ای کنکوری ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید