قلبی به اندازه دانه کنجد ساخته شد

به گزارش وبلاگ ورزش و تندرستی، محققان در آزمایشگاه نخستین مینی قلب انسان به اندازه دانه کنجد را ابداع کرده اند که می تپد و رفتار نطفه 25روزه را تقلید می کند.

قلبی به اندازه دانه کنجد ساخته شد

قلب انسان یک عضو پیچیده و شامل چند بخش از جمله بطن ها است. به همین دلیل مدل سازی آن کار بسیار سختی است.

به همین دلیل گروهی از محققان با استفاده از سلول های بنیادین نخستین مینی قلب انسان را ابداع کرده اند که دارای حفره ای تپنده است و عملکرد نطفه ای 25 روزه را تقلید می کند، به طور دقیق تر قطر این مدل حدود 2 میلیمتر است.

این قلب مینیاتوری به اندازه یک دانه کنجد است و حفره ای توخالی در آن وجود دارد که در هر دقیقه 60تا 100 بار می تپد. یک نطفه نیز در مرحله تکامل با همین نرخ می تپد.

محققان امیدوارند با تحلیل و بررسی این نمونه دریابند قلب جنین در رحم مادر چگونه تشکیل می شود یا چرا قلب نوزادان پس از حمله دچار اسکار نمی شود.

این مدل بیشتر از آنکه مشابه قلب باشد، شبیه یک توده سلول در ظرف آزمایشگاهی است. همچنین این مدل با استفاده از سلول هایی با قابلیت خودسازماندهی ساخته شده که اصولاً در نطفه وجود دارند.

محققان سلول های بنیادین را طوری برنامه ریزی کردند تا با تقسیم شدن خود را تجدید کنند و بخشی از نطفه را بسازند. این نوع سلول های بنیادین به کار رفته در این پژوهش، می توانند به انواع مختلف بافت تبدیل شوند و محققان با کمک این ویژگی توانستند 3 لایه بافت مربوط به بطن قلب را توسعه دهند.

طی یک هفته سلول ها طوری شکل گرفتند که مشابه ساختار یک نطفه 25 روزه با یک حفره بود. همچنین مدل مذکور در آزمایشگاه بیش از 3 ماه زنده ماند.

گروهی از محققان به رهبری ساشا مندجان در انستیتو فناوری زیستی مولکولی در آکادمی علوم اتریش این مدل را ابداع کرده اند.،مهر

منبع: ایران آنلاین

به "قلبی به اندازه دانه کنجد ساخته شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قلبی به اندازه دانه کنجد ساخته شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید