کردوانی: ایران وارد دوره ترسالی نشده است

به گزارش وبلاگ ورزش و تندرستی، تهران- خبرنگاران- جغرافیدان و فعال حوزه محیط زیست ضمن یادآوری تداوم گرمایش زمین و به دنبال آن برهم خوردن روند بارندگی ها، توضیح داد: موضوع وارد شدن ایران به دوره ترسالی غیرواقعی است.

کردوانی: ایران وارد دوره ترسالی نشده است

به گزارش خبرنگار مالی وبلاگ ورزش و تندرستی، روند خشکسالی در سال های گذشته کشورمان را تا اواخر سال 1397 با مسائل جدی روبرو ساخته بود به گونه ای که علاوه بر خشک شدن بسیاری از چشمه سارهایی که سال های سال تامین آب جمعیت کشور را می کردند، خشکی دریاچه ارومیه نیز به مرزهای خطرناکی رسیده بود.

روند خشک سالی تداوم داشت تا اینکه آخرین روز های اسفند ماه، بارش های سیل آسا شروع شد و این بارندگی ها در بعضی نقاط کشور تبدیل به سیلاب هایی ویرانگرشد و همچنان ادامه دارد.

همزمان با شروع باران های وسیع بهاری، بعضی گفتند که دوره خشکسالی های مداوم در کشور به خاتمه رسیده و وارد دوران ترسالی شده ایم، اماپرویز کردوانی فعال محیط زیست و جغرافی دان معاصر عقیده دیگری دارد و این امر توجه محافل رسانه ای و کارشناسی این بخش را به خود جلب نموده است.

وی ضمن رد فرار رسیدن دوره ترسالی، در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ ورزش و تندرستی اضافه نمود: این موضوع صحت ندارد و به هیچ عنوان وارد دوره ترسالی نشده ایم.

وی معتقد است: هنوز به دلیل گرم شدن کره زمین، روند خشکسالی ها بخش های زیادی از نقاط مختلف دنیا و ازجمله کشورایران را تحت تاثیر خود قرار داده و خشکسالی ها ادامه خواهد داشت.

به عقیده این کارشناس محیط زیست، گرم شدن کره زمین چند اتفاق را بدنبال داشته، یکی اینکه در مناطقی که بارندگی در آنجاها کمتر بوده میزان بارش کمترشده و آن مناطقی که بارندگی بیشتری داشته اند، افزایش داشته است.

به گفته کردوانی، در ایران هم بارندگی ها کم بوده و کمتر نیز شده و بر طبق اعلام ها، ایران کمتر از یک سوم میزان بارندگی های دنیا را دارد حدود 250میلیمتر و بر همین اساس 10الی 15 سال بود که خشکسالی اتفاق افتاده، پس تازمانی که کره زمین گرم هست بارندگی های ایران کم پیش بینی می گردد.

وی اضافه نمود:اتفاق دیگری که اتفاق افتاده اینکه روند بارندگی ها بی نظم شده اند به این معنا که بارندگی های یک یا دوسال کشوری ممکن است دریک یا دوروز انجام گردد که الان این امر در ایران اتفاق افتاده است .

این جغرافیدان کشورمان گفت: سومین موضوع که بر اثر گرم شدن کره زمین اتفاق افتاده، کاهش میزان برف است و این کم شدن بارش برف قطب سوم(منطقه تبت و هیمالیا) را با خطر روبرو ساخته و موجب از بین رفتن سالیانه تعدادزیادی گوزن که در این منطقه زندگی می نمایند، شد.

کردوانی تاکید نمود: روند گرمایش کره زمین تداوم داشته و این بارندگی های ایران نه نشان از وارد شدن به دوران ترسالی، و نه نشان از این خواهد داشت که تغییر اقلیم اجرا شده است.

به اعتقاد وی، زمانی وارد دوران ترسالی خواهیم شد که بارش ها در 2 الی سه سال پیاپی ادامه داشته باشد و تغییر اقلیم هم به همین صورت بارندگی ها باید مستمر باشد تا تغییر اقلیم صورت گیرد.

به گفته وی، بارش ها درهر منطقه از ایران هم بایکدیگر متفاوت است در منطقه آق قلا (استان گلستان) به یک صورت، در خوزستان به نحوی دیگر، در شیرازو چهارمحال و بختیاری هم به صورتی دیگر بارش داشته ایم.

کردوانی میزان بارش های اجرا شده در شیراز را یاداور شد و گفت: شیراز منطقه اش به گونه ای است که 300میلی متر بارندگی دارد ولی 81 میلیمتر آن در عرض یک ساعت و 40 میلیمتر در مدت پنج دقیقه انجام شد و سیلاب آن هم به دلیل دخالت نیروی انسانی در دره شیراز اتفاق افتاده است.

این فعال محیط زیست ضمن تاکید براینکه بارش ها در آق قلا و خوزستان نیز بایکدیگر متفاوت بوده، گفت: منطقه آق قلا و شهرستان گمیشان پیشتر بارش داشت اما میزان آن به این حد نبود و علاوه برآن وجود پوشش گیاهی و جنگل ها مانع از بروز سیلاب می شد.

وی اضافه نمود: این دو منطقه در نقطه ای پست از نظر جغرافیایی قرار گرفته اند و از نظر توپوگرافی سطح رودخانه از سطح دشت بالاتر است و هنگامی که حجم آب افزایش یافته، به سمت دشت جریان پیدا نموده و در عین حال کاهش پوشش جنگلی در این منطقه سبب بروز سیلاب شد.

به گزارش وبلاگ ورزش و تندرستی، بارندگی هایی که پیش از شروع سال جدید شروع شده بود ، سبب آبگرفتگی و سیلابی شدن رودخانه ها در مناطق مختلف ایران به ویژه در شمال شرق و جنوب غرب کشور شد و علاوه بر خسارات انسانی، باعث از بین رفتن زیرساخت ها در بخش های سیل زده شد.

بهنام سعیدی، سخنگو و معاون سازمان مدیریت بحران کشور هیجدهم فروردین ماه جاری گفته بود، وقوع سیل در استان های مختلف، 269 شهر و پنج هزار و 148 روستا را درگیر ساخت، که 59 هزار واحد مسکونی شهری تخریب شده اند و تعداد 98 هزار و 230 واحد مسکونی هم احتیاج به بازسازی دارند.

وی اضافه نمود: تعداد 126 هزار و 500 کیلومتر مربع راه اصلی و فرعی و 6 هزار و 896 پل تخریب شده و علاوه بر این 853 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 111 هزار هکتار باغ خسارت دیده و هفت هزارو 627 راس دام به همراه طیور و آبزیان تلف شدند.

همچنین پزشکی قانونی تا روز 17 فروردین آمار قربانیان سیل را بیش از 70 نفر گفت و حداقل 600 نفر مصدوم راهی بیمارستان شده اند و علاوه براین نزدیک به 100 هزار نفر بی خانمان شده اند.

اقتصام**2078**1559

منبع: ایرنا

به "کردوانی: ایران وارد دوره ترسالی نشده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کردوانی: ایران وارد دوره ترسالی نشده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید